Terapia Bowen

Date:

Spread the love

Terapia Bowen este o abordare holistica si multidimensionala a eliberarii de durere si a vindecarii, care a obtinut rezultate remarcabile in ultimii peste 50 de ani. Este bazata pe principiul emis de Tom Bowen, cel care a pus bazele acestei terapii, care a trait si a practicat-o in Geelong, Victoria, conform caruia cauza de baza a multor dureri musculo-scheletale, neurologice, neuromusculare si a altor probleme de sanatate se gaseste in tesuturile moi sau fascii.

Terapia Bowen, prin tehnici de eliberare si de integrare fasciala, stimuleaza receptorii specifici, permite organismului sa corecteze singur disfunctii si sa restabileasca homeostazia (echilibru) la nivel holistic.

Ce este terapia Bowen?

Terapia Bowen este o abordare holistica si multidimensionala a eliberarii de durere si a vindecarii, care a obtinut rezultate remarcabile in ultimii peste 50 de ani. Este bazata pe principiul emis de Tom Bowen, cel care a pus bazele acestei terapii, conform caruia cauza de baza a multor dureri musculo-scheletale, neurologice, neuromusculare si a altor probleme de sanatate se gaseste in tesuturile moi sau fascii.

Fasciile sunt un tip specific de tesut conjunctiv care formeaza o retea tridimensionala in jurul oricarui tesut din corp. Fasciile sunt organizer-ul corpului infasurand nervii, oasele, arterele, venele si muschii. De aceea, disfunctionalitatile fasciale pot afecta orice structura, muschi, nerv si organ din corp. Fasciile au devenit subiectul tot mai multor cercetari si studii recente au aratat ca ele sunt cel mai mare organ senzorial din corp. Este bogat intr-o gama de receptori care influenteaza puternic fiziologia neuro-musculara a corpului in multe si complexe moduri.

Terapia Bowen, prin eliberarea unor tesuturi moi sau fasciale specifice si a tehnicilor de integrare, stimuleaza receptorii specifici care permit corpului sa corecteze disfunctionalitatile si sa restabileasca homeostaza (echilibrul) la nivel holistic.

Desi trateaza cauzele in locul simptomelor, terapia Bowen a aratat in mod consistent ca poate avea rezultate profunde si permanente de vindecare si de eliberare de dureri.

Aceasta alinare a durerilor este experimentata de multi oameni care au o gama vasta de boli ale caror simptome includ durerea, desi exista alte modalitati ori tratamente care au dus la imbunatatiri trecatoare ori infime. Mai important, terapia Bowen, fiind holistica, nu se bazeaza pe o diagnosticare detaliata a problemei si a originilor sale, ceea ce este adesea costisitor si imprecis.

Terapia Bowen trateaza intregul corp, iar efectele ei holistice sunt evidente la pacientii care gasesc rezolvarea la problemele lor mai presus de cele pentru care au cautat tratamentul, de exemplu lipsa energiei, stresul sau problemele emotionale.

bowen therapy

terapia bowen

Bolile tratate de terapia Bowen

Exista o gama foarte vasta de boli acute si cronice pentru care terapia Bowen a oferit rezultate bune, variind de la remisie rapida pe termen lung la ameliorarea semnificativa a problemelor de postura, mobilitate, fiziologie, dureri, stres si stare generala de bine.

Bolile care raspund bine la aceasta terapie sunt:

– Durerile acute si cronice cu origini musculo-scheletale sau neurologice
– Fibromialgia
– Durerile de spate
– Lumbago
– Sciatica
– Sindromul oboselii cronice
– Durerile de gat
– Durerile de brate si sindromul tunelului carpian
– Sindromul articulatiei temporo-mandibulare
– Durerile de umeri (umerii anchilozati)
– Durerile de picioare si talpi (fasciita plantara)
– Depresia si problemele cauzate de stres
– Astmul
-Ranile si traumatismele in urma activitatii sportive

Avantajele terapiei Bowen

Avantajul principal ale terapiei Bowen este remisia adesea rapida si pe termen lung a durerilor, reducerea stresului, o mai mare mobilitate, precum si o calitate mai buna a vietii fizice si emotionale. Alte beneficii sunt un nivel mai ridicat de energie, ameliorarea sistemului imunitar, reechilibrarea organismului, o circulatie mai buna, drenajul limfatic si detoxifierea corpului. Alte avantaje importante ale terapiei Bowen sunt faptul ca are foarte putine contraindicatii. Este foarte blanda, relaxanta si non-invaziva, nu presupune atingerea bolnavului, de aceea este ideala pentru oricine, inclusiv copiii si persoanele in varsta.

Cum decurg consultatia si tratamentul prin terapia Bowen

Primul pas este un schimb profesional de informatii cu medicul, astfel ca acesta sa va cunoasca istoricul si alte informatii relevante, precum medicatia pe care o luati in prezent si sa faca o evaluare a starii dumneavoastra actuale. Dupa schimbul initial de informatii, veti fi invitati sa beti o cantitate de apa inainte de inceperea tratamentului. Aceasta este o caracteristica importanta a terapiei Bowen, pentru ca eliberarea eficienta de durerile fasciale necesita hidratarea adecvata a celulelor si tesuturilor.

Terapeutul va face la inceput primele miscari de baza si va continua cu o serie de miscari specifice de rotire traversand fascia sau tesutul moale asociat cu anumite grupe de muschi, tendoane, ligamente sau nervi. Un interval precis de timp este luat in considerare intre serii, pentru a permite corpului sa reactioneze, sa se produca tixotrofia, tesuturile sa se rehidrateze si sa inceapa procesul de vindecare. In timpul acestor intervale, terapeutul poate parasi camera sau poate actualiza in liniste dosarul pacientului.

bowen therapy

terapia bowen

 

 

Cum funcționează terapia bowen?

 

Această tehnică de tratament neinvazivă a unui apartament în Australia este cunoscută sau crește o popularitate din ce în mai mare. De fapt este o terapie neinvazivă, blanda ce stimulează puterea de autovindecare a corpului și îngrijirea se dovedeste a fi extremă de eficiență pentru o gamă variată de afectiuni, tot mai multe sunt vizitând centrul ce ofera sedinte de terapie bowen.

Fondatorii trebuie terapii, Elaine Rentsch și tom Bowen au descoperit abilitatea naturii de autovindecare a unui corp uman îndepărtat de îngrijire nu putem supravietui. Capacitatea de autoreglare și se revendică se manifestă într-o privire de relaxare profunda. Pentru ca mediul în îngrijire traim ne face sa fim din ce in ce mai stresati si mai incordati, doar prin terapia bowen corpul reuseste sa faca trecerea atunci stație de odihna si de relaxare, moment în îngrijire corpul isi activeaza capacitatea de autovindecare si isi recapata echilibrul .

În cadrul sedintelor de terapie, toate greșitele sunt extrem de bande și se practică cu degetele pe corpul persoanei care solicită sau astfel de sedinta, în puncte precise și sunt în marea lor majoritate miscari fine de rolare peste muschi, ligamente, tendoane, succesiunea poate fi o prestabilită și o față a părții noastre în urma unei îngrijiri terapeutice sau alegeți în funcții problematice ale persoanelor tratate.

Terapia Bowen si-a castigat reputatia cu o repeziciune extrem de mare datorita vanzarii eficiente. Senzatia perceptivă este una de confort în timpul sedintelor, fiind neinvazivă, iar efectele sunt benefice sunt evidente în faza de a resimtite unori clar inainte de sfarsitul sedintei de terapie.

Prin terapia Bowen sunt soluții de rezolvare a problemelor, disfunctii ale organelor interne, stres, tulburări emoționale diverse și nu numai. Efectele terapiei au rolul unui echilibru corpul la nivel psihic, fizic și chimic.

Dacă v-am reîncărcat interesul cu privire la efectele terapiei Bowen, contactează un specialist pentru un efect descoperi după terapii neinvazive.

https://youtu.be/3jY0RRNkEgI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Remedii Naturiste pentru Tuse

Related articles

Remedii Naturiste pentru Tuse

Remedii Naturiste pentru Tuse: Aliați Din Natură pentru Confort Respirator Tusea poate fi o experiență inconfortabilă și deranjantă, dar...

Tratamente Naturiste pentru Hemoroizi

Tratamente Naturiste pentru Hemoroizi Hemoroizii sunt o afecțiune comună, dar pot cauza disconfort și durere. Tratamentele naturiste pentru hemoroizi...

10 metode naturiste pentru detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului este un proces prin care se elimină substanțele toxice acumulate în corp. Există mai multe metode...

Tratamente și remedii naturiste pentru cele mai frecvente boli

În lumea modernă, tot mai multe persoane în lumea în care se îndreaptă spre tratament și remedii naturiste...