Spread the love
Drenaj Limfatic

Ce este

Drenajul limfatic manual este o tehnică de masaj dezvoltată pentru drenarea limfei prezente în circulația limfatică a corpului; limfa este un lichid derivat dintr-un ultrafiltrat al plasmei, iar circulația sa în corp are loc prin vase limfatice.

Efecte principale

Drenajul limfatic manual poate fi utilizat atât în ​​scop medical, cât și estetic.

Principalele sale efecte sunt:

  • Efect anti-edematos , împotriva umflăturii, stagnării și celulitei, pentru tratamentul afecțiunilor reumatice ale articulațiilor și extra-articulațiilor;
  • Efectul asupra apărărilor imunitare : în toate acele cazuri în care doriți să îmbunătățiți imunitatea locală, cum ar fi în cazul acneei, rănilor mici sau rănilor postoperatorii care nu sunt în faza acută, în cazurile de edem de sarcină, edem în sindromul premenstrual, edem și traumatism postoperator;
  • Îmbunătățirea microcirculației , promovând o mai mare oxigenare a țesuturilor și îmbunătățind vizibil tonul și aspectul general al pielii;
  • Efect relaxant , pentru natura sa ritmică și pentru ușurința caracteristică a manevrelor emoționante;
  • Efect de regenerare datorită îmbunătățirii microcirculației, de aceea este util să folosiți drenaj limfatic manual în caz de boli ale pielii.

Terapie prin masaj

Drenajul limfatic manual (MLD), efectuat de un terapeut specialist, utilizează un masaj blând pentru a stimula fluxul limfatic proximal . MLD îmbunătățește calitatea vieții, dar reduce minim volumul extremității (≈10%). Acest lucru este echivalent cu îmbrăcăminte statică fără CCT. MLD poate fi util în gestionarea bolii precoce sau ușoare, dar este mai puțin probabil să fie eficient cu limfedemul cronic Dezavantajele terapiei de masaj includ  sarcina de timp substanțială pentru pacienți,  dependența de un furnizor pentru tratament și  costul terapie. MLD nu îmbunătățește reducerea volumului atunci când este adăugat la un regim de compresie statică.

drenaj limfatic

Indicatii si Contrainducatii

Drenajul limfatic manual și terapia decongestivă completă pot fi aplicate cu succes, în special cu următoarele diagnostice:

▪Limfedem (forme primare și secundare)

▪Lipedema (și forme combinate, cum ar fi lipo-limfedemul) și lipomatoza simetrică benignă (sindromul Madelung)

▪-Phlebo lymphostatic edem

▪Edem posttraumatic și postoperator

Medicul care prescrie un anumit tip de terapie fizică nu este întotdeauna familiarizat cu toate aspectele aplicării practice a terapiei.

Acesta este adesea cazul drenajului limfatic manual deoarece, din păcate, studiile medicale acordă puțină atenție limfologiei. Mai mult, pe parcursul unui tratament destul de lung, pot apărea noi probleme pe care medicul nu le-ar fi putut diagnostica la momentul prescrierii.

Dacă terapeutul nu este sigur de nimic, trebuie consultat întotdeauna medicul.

Prin urmare, terapeutul trebuie să fie informat cu exactitate despre toate contraindicațiile legate de formele de terapie pe care le utilizează. Dacă terapeutul nu este sigur de nimic, trebuie consultat întotdeauna medicul.

Contraindicații diverse:

▪Contraindicații generale pentru fiecare regiune a corpului

▪Contraindicații specifice pentru tratarea gâtului și pentru drenarea pelvină

Trebuie făcută o distincție între contraindicațiile generale, care se aplică tuturor părților corpului și contraindicații specifice în tratamentul gâtului și drenajului pelvin profund. Astfel de contraindicații sunt tratate separat în capitolele care urmează.

Trebuie făcută o distincție între:

▪Contraindicații relative

▪Contraindicații absolute

Contraindicațiile pot fi absolute sau relative. Medicul poate înlocui contraindicațiile relative dacă găsește un motiv întemeiat, dar contraindicațiile absolute nu pot fi anulate.

Contraindicații generale

Cu insuficiență cardiacă decompensată, drenajul limfatic manual este absolut contraindicat. Aceasta înseamnă că edemul cardiac sau insuficiența cardiacă congestivă nu trebuie tratat cu drenaj limfatic manual!

Inflamarea acută cauzată de germenii patogeni (bacterii, ciuperci, virusuri) este, de asemenea, o contraindicație absolută. Germenii ar putea fi răspândiți prin drenajul limfatic manual, cu intoxicații sanguine rezultate (sepsis). Pe de altă parte, așa-numitul limfedem malign cauzat de cancerul activ este doar relativ contraindicat.

George Gheoca

Tel. 0741468516

Preturi Practicate

Zonal  50- 100 lei 

Total 200 –  300 lei

Drenajul limfatic are ca scop deplasarea ușoară și ritmică a limfei prin corp, în special zonele umflate ale corpului, ameliorează presiunea și îmbunătățind funcționarea sistemului imunitar. Ca tehnică de prevenire și de remediere, Drenalul Limfatic Manual poate fi utilizat pentru o gamă largă de scopuri, inclusiv recuperarea mai rapidă a vătămării, reducerea umflăturii și disconfortului din timpul sarcinii și rezistența consolidată la boli.